L’ESTUDI és un espai d’escolta interna, d’exploració, i aprenentatge del teu propi cos, ment i emocions, a través del ioga.

El nostre objectiu és transmetre un ioga real adaptat a cossos reals i a les vides reals que ens ha tocat viure. Crear un espai amable on et sentis a gust per poder cuidar-te i “estudiar-te” des de l’auto-observació, i auto-regulació, ajustant la teva pròpia pràctica de manera personalitzada. Tenint en compte al grup per crear també comunitat amb els valors que transmet el ioga.

El projecte sorgeix de la meva experiència amb el ioga i les ganes de poder transmetre tot el que a mi m’aporta la disciplina, la filosofia i la pràctica del ioga. Per poder compartir aquest camí amb qui també tingui ganes de fer camí.

No és important allà on arribes, sinó el fet de donar-li la direcció, la intenció, l’enfoc i l’atenció. No aferrar-nos als resultats perquè arribin o no, tot té sentit quan sabem cap a on ens dirigim (dristi).

Cada cos és diferent i algunes postures (asanes) resulten més fàcils per a unes persones i altres més difícils. Així que cal acceptar el propi cos i on som en cada moment. Amb la proposta d’una mirada atenta, és interessant observar la ment, veure com reaccionem en postures/situacions més còmodes o més incòmodes. Sempre amb el fil conductor de la respiració que ens dóna presència. La ment pren molta importància i sovint ens domina. Observant els pensaments, els discursos interns, que ens condicionen o ens limiten, la pràctica i la vida. Només observar i acceptar una situació, ens permet transcendir-la.

Per això és important l’estudi, l’auto-observació per saber on som i donar la direcció per millorar i créixer com a persones. I poc a poc, anar treballant l’elasticitat, la força, la flexibilitat de cos i ment, perquè el desenvolupament físic i mental estan entrellaçats, tot són un, com la paraula “yoga” indica, que significa “unió”.